Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ)  направи късна проверка на

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ)  направи късна проверка на
Коментари Харесай

МРРБ направи късна проверка на ремонта по Графа

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ)  направи късна инспекция на качеството на строително-ремонтните работи по ул. " Граф Игнатиев " в София.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие. 

Проверката със профилирана техника стартира след 23.35 часа на 13.01.2023 година, след прекосяване на последния трамвай по ул. " Граф Игнатиев ". Целта бе да не се стопира придвижването на публичния превоз.

Изпитването на качеството на осъществените ремонтни действия при реализацията на обект: " Изграждане, възобновяване и възобновяване на обществени пространства в Централна градска част на гр. София, зона 2 ", втори стадий, продължи сред 60 и 120 минути.

Тя обхвана сектори от ул. " Граф Игнатиев " и кръстовищата с ул. " Цар Иван Шишман " и ул. " 6-ти септември ".

Началото на инспекцията ще стартира след прекосяване на последния трамвай по ул. " Граф Игнатиев ", към 23.35 часа. 

Министерство на регионалното развитие авансово се извини на жителите, живеещи в региона, поради породеното стеснение.

Припомняме, че през май висшият касационен съд (ВКС) дефинитивно оправда някогашния заместник-кмет на София Евгени Крусев по обвиняването за длъжностно закононарушение по отношение на ремонта на улица " Граф Игнатиев ".

Обвинението бе, че в интервала 27 юни 2018 - 5 декември 2018 година в качеството си на зам.-кмет на Столичната община, като възложител нарушил служебните си отговорности, предприемайки дейности за значително изменение на контракт за социална поръчка за да набави полза за " Джи Пи Груп " АД и от това са настъпили обилни вреди последствия за Столичната община.

Прокуратурата искаше пет години затвор за Крусев. Според държавното обвиняване от дейностите му общината е била ощетена с близо 900 000 лв., само че бе оневинен от съда.

Крусев подаде оставка като завеждащ ресора " Транспорт и транспортни връзки " в столична община, откакто стартира следствие против него за корист в интерес на компанията, която ремонтира столичната улица " Граф Игнатиев " - " Джи пи Груп ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР